Om oss

Inkluderande telefoni och digitala möten

Vi är leverantörer och experter på inkluderande kommunikation. Lidol är återförsäljare av T-Meetings sortiment  inom området Alternativ telefoni/ Totalkonversation. Lidol har upphandlade avtal med sveriges regioner. Vi har också ett nära samarbete med Europea i Malmö AB som tillverkar T-Meeting. Våra användare är främst bland döva och personer med hörselskada och dövblindhet. T-Meeting finns också som arbetshjälpmedel till Arbetsförmedling/Försäkringskassan.

Samarbete

Vi har idag ett antal samarbetspartners: T-Meeting: Komplett kommunikation/Strategisk partner, Public Intelligence: Välfärdsinnovation, Tecken och tolk: Kommunikation för alla (Facebook), Br. Ström – hjälpmedelslösningar, Örebro Universitet-Institutet för Hälsovetenskaper, M.D. Åsa Skagerstrand– Forskning och evidens.
Kontakta oss gärna för samarbete!

Kontaktuppgifter

Fredrik Forsberg, fredik.forsberg(a)lidol.se, tel +46 738 100 105

Gunilla Karlsson, gunilla.karlsson(a)lidol.se, tel. +46 760 34 69 69
Bildtelefon: 0406149661(a)t-meeting.se

Isabel Engwall, isabel.engwall(a)lidol.se

Axel Forsberg, axel.forsberg(a)lidol.se, tel: +46 760 097 512

info(a)lidol.se
Gisslefjällsliden 12
417 27 Göteborg

Vi är registrerade för F-skatt
Organisationsnummer 556945-7046
Bank Nordea Plusgiro 68 97 38-3

CSR

Vi vill att allt vi gör skall vara till nytta för dem vi gör det för och för samhället. När vi utvecklar tjänster och produkter gör vi det tillsammans med dem som skall använda dem och syftet är att förbättra och underlätta. Vi stödjer NPF-Ninjas som arbetar för en bättre hälsa för alla genom medborgarsamverkan. Det rör sig om knytkonferenser, inkluderande workshops och föreläsningar.

Redigera

Historik

Lidol bygger på vår verksamhet som bedrivits sedan 1986. Från början under namnet Raftech. Kvalitet har sedan starten varit av största vikt. Verksamheten startade först inom ljud- och bildområdet och med kunder som AVAB, Stora teatern och GöteborgsOperan. Samarbetet med GöteborgsOperan varade i många år. Under senare år har vi hjälpt dem med ett arbete inom området tillgänglighet.

För oss är det viktigt att viktigt att lösningar innebär verklig nytta och tillför värde. Vi delar gärna med oss av de kunskaper vi har byggt upp. Vi har ett agilt/smidigt förhållningssätt där tillit är viktigt.

Om vår logo

Lidol

Logotypen kommer från bröstkaramellen Lidol, tillverkad av Forsbergs Choklad- och Konfektyrfabrik.

Du är hes du har hosta och intet du tål
Då måste du prova med Forsbergs Lidol

Andra populära produkter var Ullevikola och Mexicanare
Redan ingenjör Andrée hade karameller från fabriken. Läs detta från Svenska Dagbladet 1896-12-09/ sid 3

klipp från SvD om karameller till Andrées luftfärd