Om Lidol

Kommunikation för alla är vår passion

Ingen ska lämnas utanför. Det började med att vi arbetade med bild- och texttelefoni för döva, dövblinda och gravt hörselskadade. Vi är själva anhöriga till döva och har döv medarbetare. Från det att produkten TERA kom 2018 arbetar vi även med personer med måttligare hörselnedsättning och även personer med talsvårigheter. Vi arbetar även inom NPF-området. Vi har en unik kompetens inom dessa områden.

Återförsäljare av inkluderande telefoni och digitala möten

Vi är leverantörer och experter på inkluderande kommunikation. Lidol är återförsäljare av T-Meetings sortiment  inom området Alternativ telefoni/ Totalkonversation. Lidol har upphandlade avtal med Sveriges regioner. T-Meeting finns också som arbetshjälpmedel till Arbetsförmedling/Försäkringskassan. Vi har också ett nära samarbete med Europea i Malmö AB som tillverkar T-Meeting. Våra användare är bland döva, dövblinda personer med varierande grad av hörselnedsättning eller talsvårigheter.

Vi utbildar och ger råd

Vi har expertis inom inkluderande kommunikation och hjälpmedel. Vi hjälper er att skapa inkluderande kommunikation både för era kunder och för era anställda. Vi har seniora experter inom hjälpmedelsområdet. Vi kan också hjälpa er organisation när ni vill öka tillgängligheten för era kunder och era anställda. Tillsammans arbetar vi med er för att digitalisera Sverige på ett tryggt och säkert sätt och där ingen lämnas utanför. För oss är det viktigt att viktigt att lösningar innebär verklig nytta och tillför värde. Vi delar gärna med oss av de kunskaper vi har byggt upp. Vi har ett agilt/smidigt förhållningssätt där tillit är viktigt.

Lidol bygger på vår verksamhet som bedrivits sedan 1986. Från början under namnet Raftech. Kvalitet har sedan starten varit av största vikt. Verksamheten startade först inom ljud- och bildområdet och med kunder som AVAB, Stora teatern och GöteborgsOperan. Samarbetet med GöteborgsOperan varade i många år. Under senare år har vi hjälpt dem med ett arbete inom området tillgänglighet.

Lidol

Du är hes du har hosta och intet du tål
Då måste du prova med Forsbergs Lidol

Vår grundare Fredrik Forsbergs farfar hade chokladfabrik. Företagsnamn och logotyp kommer från bröstkaramellen Lidol, tillverkad av Forsbergs Choklad- och Konfektyrfabrik. Andra populära produkter var Ullevikola och Mexicanare Redan ingenjör Andrée hade karameller från fabriken. Läs: Svenska Dagbladet 1896-12-09/ sid 3

klipp från SvD om karameller till Andrées luftfärd

Vi är registrerade för F-skatt
Organisationsnummer 556945-7046
Bank Nordea Plusgiro 68 97 38-3